З Днем Святого Патріка!

/Files/images/Патрік_.jpg

З Днем Святого Патріка
Ми усіх вітаємо!
Нехай приходить щастя в дім
та всіх вас звеселяє.
Цей день весняний сонячний
нехай дає тепло
І по життю нехай іде
Лише одне добро!

17 березня – день пам’яті покровителя Ірландії, Святого Патріка, котрий приніс християнство на язичницький острів. На його честь влаштовуються паради з піснями і танцями. Це свято вже давно переросло національні кордони і стало свого роду міжнародним днем Ірландії. В цей день у різних країнах світу відбуваються яскраві та гучні гуляння людей, одягнених в зелене (національний колір Ірландії). Особливим і офіційним символом Дня святого Патріка є трилисник конюшини який, за легендою, святий Патрік особисто вибрав як знак уособлення віри і Трійці.
День Святого Патріка не оминув і гурток «Англійська мова». Центр творчості замайорів зеленим кольором, а діти перетворилися в лепреконів ( казкових чоботарів, котрі володіють захованим горщиком з золотом). На святі лунала національна ірландська музика й пісні, декламувалися вірші. Гуртківці навіть здійснили танок лепреконів та постановку танцю «Ірландські дівчата і риболови біля річки». Діти брали участь у різноманітних конкурсах та отримували смачні золоті монети у винагороду. Свято досягло свого апогею під час рухливої гри “Shillelagh” (Посох Св.Патріка) та виконання джиги – запального ірландського танцю. Закінчилося свято «солодким зеленим столом» - солодкими напоями зеленого кольору та печивом у формі конюшини (котре керівник гуртка власноручно випікала на гуртку «Господарочка»).
P.S. Я, напевне, повторююсь, але я щиро і безмежно вдячна своїм колегам за безцінну допомогу у підготовці свята. А саме: Васильчук Т.О., Стеценко І.П., Волошину О.М., Хоходрі Л.А., Горпиненко Н.Ф., Коваль Л.П., Кулініченку В.А. та Раснюк Н.О.
Кiлькiсть переглядiв: 66