Прагнення до свободи вчора та патріотизм сьогодні - гідна Україна завтра

До відзначення 70-ї річниці Перемоги над нацизмом у Європі в навчальних закладах Кагарлицького району були проведені екскурсії учнів до місцевих музеїв та пам’ятників, до меморіального комплексу «Букринський плацдарм», уроки мужності біля братських могил «Ваш світлий подвиг незабутній», виховні години «Ми пам’ятаємо твій подвиг, солдате!», «А вдячність ітиме від роду до роду», загальношкільні лінійки «День пам’яті і надії», «Хвилина мовчання пекуча й терпка», зустрічі з ветеранами та учасниками бойових дій на Сході, перегляд кінофільмів «1377 спалених заживо», «Чорна рота», «Йшов солдат на Берлін», «Список Шиндлера», «Двобій на Дніпрі», «Добровольці Божої Чоти», написання листів у рамках Всеукраїнської акції «Лист пораненому», акції єднання та пам’яті «Естафета єднання», «Повертайся живим» (одночасне виконання Державного Гімну України), конкурси малюнків «Що я знаю про війну», виставки літератури «Дорогами війни», «Війна у пам’яті, біль у серці», фізкультурно-патріотичний фестиваль школярів «Козацький гарт», волонтерські акції «Учасник АТО мого міста та школи», «Під час війни добру є місце» та інші заходи.

У всіх навчальних закладах району була проведена робота по упорядкуванню територій навколо братських могил, пам’ятників захисникам України у роки Другої світової війни та місць поховань воїнів Збройних Сил України, добровольців, волонтерів, які загинули під час антитерористичної операції, пошукова діяльність з дослідження історії визвольної боротьби українського народу, невідомих сторінок історії та сучасних подій в Україні.

У Черняхівській та Кузьминецькій школах встановлені меморіальні дошки для вшанування загиблих героїв АТО – Чухрая Валерія та Гладченка Юрія.

8 травня в усіх навчальних закладах відбулися урочисті лінійки «1939 – 1945. Пам’ятаємо! Перемагаємо!» із вшанування пам'яті загиблих воїнів Другої світової війни та учасників АТО хвилиною мовчання.

Патріотичні флешмоби «Квітка пам’яті» з виготовленням червоних маків як офіційного символу пам’яті про тих, хто загинув під час Другої світової війни та віддав своє життя на сході України у боротьбі проти російської агресії об’єднали дітей у центрі дитячої та юнацької творчості, Шубівській ЗОШ І-ІІІ ст. та Халчанській ЗОШ І-ІІ ст.

Хай береже захисників України наша любов та пам’ять про їх героїчні подвиги в ім’я мирного життя майбутніх поколінь та процвітання рідної землі!

Кiлькiсть переглядiв: 99